vrijdag 1 oktober 2010

Evenementen Scheveningen

 Bekijk hieronder evenementen Scheveningen.

Nieuwjaarsduik
De Nieuwjaarsduik, wie heeft er nooit van gehoord? Het is de traditie die het snelst steeds grotere vormen aanneemt. Ieder jaar op nieuwjaarsdag rennen mensen het ijskoude water in om het nieuwe jaar in te luiden.

City-Pier-City Loop
Een van de grootste jaarlijkse hardloopevenementen in Nederland is wel de City-Pier-City Loop. Het vindt plaats in maart, waardoor het ook deze maand erg druk is in Scheveningen. De route loopt van het centrum van Den Haag, via Scheveningen weer terug naar het centrum van Den Haag. Dit evenement trekt veel bekijks! 

International Sandsculpture Festival
Toch wel een van de meest indrukwekkende evenementen die in Scheveningen plaatsvinden, is wel het International Sandsculpture Festival op het strand. De gratis toegang maakt het natuurlijk een stuk aantrekkelijker om de mooiste zandsculpturen te zien, maar sowieso is dit iets wat u niet mag missen. Het Festival vindt plaats van eind april tot eind juni.

 North Sea Regatta
Dit evenement vindt plaats in mei, bij Scheveningen. Het is een groot zeilevenement met als hoogtepunt de meerdaagse race van Scheveningen naar Harwich en weer terug naar Scheveningen. Dat is niet het enige, er worden ook verschillende baanraces voor de kust gehouden. Deelnemers zijn diverse topzeilers.

Vlaggetjesdag
De allereerste nieuwe haring die aan land komt, wordt gevierd met deze feestdag, die opgevuld wordt door traditionele activiteiten zoals de haringrace of vlootschouw. Op vlaggetjesdag worden allerlei leuke spelletjes georganiseerd voor de ouderen en jongeren. Dit evenement heeft geen vaste datum waarop het gevierd wordt omdat het afhankelijk is van de aanvoer van nieuwe haring.

Vuurwerkfestival
Het vuurwerkfestival vindt plaats in augustus, op het strand van deze beroemde badplaats. Het festival zelf duurt drie dagen en wordt bezocht door tienduizenden mensen. Verschillende landen geven een spectaculaire en supermooie vuurwerkshow, met de bedoeling elkaar van de troon te stoten. 

Mocht u tijdens een van deze evenementen willen overnachten in Scheveningen, bekijk dan alle hotels in Scheveningen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten